0
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
Loading...
STREAMA NU LADDA NER NU
Farmen

Farmen

Ett antal deltagare placeras på en bondgård omgiven av natur. Där ska de bo i ett antal veckor och leva som bönderna gjorde mellan slutet på 1800-talet och början på 1900-talet. Det innebär att gården saknar både elektricitet och rinnande vatten.

En av deltagarna utses till storbonde i en vecka. Storbonden har vissa privilegier, huvudansvar för gården och är den som fördelar sysslorna. Varje vecka får storbonden några uppdrag av en riktig bonde, som fungerar som mentor. Bonden är också den som kontrollerar om föregående uppdrag är utförda och överlämnar eventuella belöningar till gruppen. Om uppdragen utförs väl belönas deltagarna med exempelvis djur till farmen eller konsumtionsvaror. Uppdragen kan bestå av till exempel byggprojekt, trädgårdsskötsel, hushållssysslor och hemslöjd. De flesta uppdragen är gemensamma, men vissa individuella uppdrag förekommer.

Storbonden ska även utse en förstekämpe. Förstekämpen utser i sin tur en andrekämpe att tävla mot i en utslagsgivande tvekamp. De tre tvekampsgrenarna bygger på antingen styrka, kunskap eller teknik. En man och en kvinna kan i regel endast mötas i kunskap. Sista dygnet inför tvekampen får kombattanterna bo åtskilda från varandra och den övriga gruppen. Andrekämpen får välja tvekampsgren och förstekämpen får besked om valet av gren. Den som sedan förlorar tvekampen får lämna tävlingen. Men först måste förloraren skriva ett avskedsbrev till kvarvarande deltagare och i det utse nästa veckas storbonde. Programledaren läser upp brevet för kvarvarande deltagarna och i samband med det utnämns den nya storbonden.

Slutligen finns bara en tävlande kvar som vinner 500 000 kronor.

Programledaren besöker farmen regelbundet i samband med att andrekämpe och ny storbonde utses och är den som håller i tvekamperna och medlar mellan kombattanterna. Via inklippta videointervjuer och videobloggar får tittarna ta del av deltagarnas personliga tankar och reflektioner under programmet gång.

Under säsongen brukar även överraskningar förekomma. Det kan vara tillfälligt ändrade regler, nya deltagare eller besökare.

Visningar: 87

Genre: RealitySvenskt

Släpptes:

TV-kanaler:

Kommentarer

Kommentera